Zapraszamy do odwiedzenia naszego stoiska #4.2L43 podczas targów FIE we Frankfurcie w dniach 19-21.11.2024

Uszlachetnianie

Po otrzymaniu zamówienia od klienta, każdą partię poddajemy procesowi uszlachetniania, czyli procesom przesiewania, sortowania, separacji manualnej, procesów związanych rozdrabnianiem lub/i mieszaniem oraz konfekcjonowaniem.

Potrzebne rodzaje suszu są pobierane z magazynu w żądanej ilości i transportowane na odpowiednio zaprojektowaną linię produkcyjną, gdzie następuje przetwarzanie suszu do uzyskania wyrobu gotowego, zgodnego z określoną specyfikacją. Pierwszym etapem uszlachetniania jest przesiewanie suszu na odpowiednio dobranych sitach, gdzie zostają oddzielone niepożądane frakcje suszu.

W dalszej kolejności towar sprawdzany jest przez sortownik bichromatyczny SORTEX Z+ (z wyłączeniem ziół i pora). Dzięki kamerom o najwyższej rozdzielczości SORTEX Z+ może wykrywać, a następnie odrzucać wadliwy produkt. Ten czterokanałowy sorter z modułem wykrywania kształtu swoją skuteczność zawdzięcza kamerom z czujnikami światła widzialnego o rozdzielczości 2048 pikseli. Już defekt o wielkości 1 piksela może zostać wykryty i odseparowany z wyrobu zgodnego.

Następnie, przesortowany towar trafia na taśmę inspekcyjną, separatory magnetyczne i poddawany detekcji z wykorzystaniem urządzań typu X-ray. System kontroli rentgenowskiej z największą dokładnością i niezawodnością pozwala wykryć i wyeliminować ciała obce (tj wysokiej gęstości plastik, guma, metal, kości, muszle, kamienie lub szkło), które nie zostały wyeliminowane we wcześniejszych etapach i tym samym zapewnić wysoką jakość i bezpieczeństwo zdrowotne produktów.

W zależności od oczekiwań klientów, susz warzywny, po zastosowaniu wyżej wymienionych etapów czyszczenia i sortowania, może być przeznaczony bezpośrednio do pakownia, ale także może być poddany dalszej obróbce na urządzeniach rozdrabniających (grysowanie, mielenie), przesiewaczach wibracyjnych i/ lub mieszalnikach. Ostatnim etapem uszlachetniania, poprzedzającym finalne pakowanie wyrobu gotowego jest delektacja metalu. Etap ten jest niezwykle istotny dla kontroli całego procesu i zapewnia wykrycie i wyeliminowanie potencjalnego zanieczyszczenia elementami metalowymi (w tym również metale żelazne i nieżelazne), do którego mogło dojść na rożnych etapach produkcji i przetwarzania warzyw, gwarantując ostatecznie bezpieczeństwo produktu finalnego.

Ten wielostopniowy system uszlachetniania i kontroli jakości gwarantuje, że wyrób jest bezpieczny dla konsumentów a jego jakość zweryfikowana i powtarzalna.

Ten wielostopniowy system uszlachetniania i kontroli jakości gwarantuje, że wyrób jest bezpieczny a jego jakość powtarzalna.

Suszarnia Warzyw Jaworski posiada certyfikaty:
Adres

ul. Łódzka 41, Bramki 05-870 Błonie

Social media

Linked In Dołącz do nas

Strona korzysta z plików cookies i innych technologii automatycznego przechowywania danych do celów statystycznych i realizacji. Korzystając z naszej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki, będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji na temat zarządzania plikami cookies znajdziesz w Polityce cookies.

Suszarnia Warzyw Jaworski
Spółka Akcyjna Spółka Komandytowa

Kontakt

+48 22 725 60 02

suszarnia@jaworski.com.pl

ul. Łódzka 41, Bramki
05-870 Błonie, Polska