Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.
Po otrzymaniu zamówienia od klienta, każdą partię poddajemy procesowi uszlachetniania, czyli procesom przesiewania, sortowania, separacji manualnej, procesów związanych rozdrabnianiem lub/i mieszaniem oraz konfekcjonowaniem.
Potrzebne rodzaje suszu są pobierane z magazynu w żądanej ilości i transportowane na odpowiednio zaprojektowaną linię produkcyjną, gdzie następuje przetwarzanie suszu do uzyskania wyrobu gotowego, zgodnego z określoną specyfikacją. Pierwszym etapem uszlachetniania jest przesiewanie suszu na odpowiednio dobranych sitach, gdzie zostają oddzielone niepożądane frakcje suszu.
W dalszej kolejności towar sprawdzany jest przez sortownik bichromatyczny SORTEX Z+ (z wyłączeniem ziół i pora). Dzięki kamerom o najwyższej rozdzielczości SORTEX Z+ może wykrywać, a następnie odrzucać wadliwy produkt. Ten czterokanałowy sorter z modułem wykrywania kształtu swoją skuteczność zawdzięcza kamerom z czujnikami światła widzialnego o rozdzielczości 2048 pikseli. Już defekt o wielkości 1 piksela może zostać wykryty i odseparowany z wyrobu zgodnego.
Następnie, przesortowany towar trafia na taśmę inspekcyjną, separatory magnetyczne i poddawany detekcji z wykorzystaniem urządzań typu X-ray. System kontroli rentgenowskiej z największą dokładnością i niezawodnością pozwala wykryć i wyeliminować ciała obce (tj wysokiej gęstości plastik, guma, metal, kości, muszle, kamienie lub szkło), które nie zostały wyeliminowane we wcześniejszych etapach i tym samym zapewnić wysoką jakość i bezpieczeństwo zdrowotne produktów.
W zależności od oczekiwań klientów, susz warzywny, po zastosowaniu wyżej wymienionych etapów czyszczenia i sortowania, może być przeznaczony bezpośrednio do pakownia, ale także może być poddany dalszej obróbce na urządzeniach rozdrabniających (grysowanie, mielenie), przesiewaczach wibracyjnych i/ lub mieszalnikach. Ostatnim etapem uszlachetniania, poprzedzającym finalne pakowanie wyrobu gotowego jest delektacja metalu. Etap ten jest niezwykle istotny dla kontroli całego procesu i zapewnia wykrycie i wyeliminowanie potencjalnego zanieczyszczenia elementami metalowymi (w tym również metale żelazne i nieżelazne), do którego mogło dojść na rożnych etapach produkcji i przetwarzania warzyw, gwarantując ostatecznie bezpieczeństwo produktu finalnego.
Ten wielostopniowy system uszlachetniania i kontroli jakości gwarantuje, że wyrób jest bezpieczny dla konsumentów a jego jakość zweryfikowana i powtarzalna.
Ten wielostopniowy system uszlachetniania i kontroli jakości gwarantuje, że wyrób jest bezpieczny a jego jakość powtarzalna.