Nasz innowacyjny produkt
- niskotłuszczowa cebula smażona
Proces uszlachetniania suszu warzywnego
Po otrzymaniu zamówienia klienta gotowy susz warzywny każdorazowo poddajemy procesowi uszlachetniania, czyli przebierania i osiewania, a także ewentualnie grysowania, mieszania oraz konfekcjonowania.

Potrzebne rodzaje suszu są pobierane z magazynu w żądanej ilości i transportowane na taśmę inspekcyjną, na której następuje separacja manualna części wyrobów niezgodnych ze specyfikacją – z uwagi na barwę, przypalenia itd. Następnie wyrób podawany jest do sortownika mechanicznego, gdzie zostają oddzielone frakcje niepożądane – pod- i nadwymiarowe.

Susz warzywny po sortowaniu może być podany bezpośrednio do pakownia.

Przesortowany produkt może też być kierowany do grysownika, w którym następuje proces rozdrabniania. W dalszej kolejności wyrób trafia na sita wibracyjne, aby uzyskać frakcje suszu o zdefiniowanym rozdrobnieniu. Następnym etapem jest detektor metali, który ma za zadanie wyeliminować elementy metalowe - również nieferromagnetyczne i nierdzewne.


Po wymieszaniu do uzyskania jednorodnego produktu partia jest konfekcjonowana i ważona.

SedexUnijne logo produktów ekologicznychKosherTUVFSSC_22000
Suszarnia Warzyw Jaworski Spółka Akcyjna Spółka Komandytowa | Jaworski Vegetable Drying Plant
Realizacja: Progressiva
Wszelkie prawa zastrzeżone © 2017