Nasz innowacyjny produkt
- niskotłuszczowa cebula smażona
Nasze produkty
Susz warzywny produkowany przez naszą firmę powstaje z surowców o najwyższej jakości, poddawanych ciągłej, rygorystycznej selekcji. Przyjmujemy dostawy od rolników na bazie wcześniejszych kontraktacji. Surowiec jest zgodny ze specyfikacją naszej firmy oraz nie jest modyfikowany genetycznie(non-GMO). Nasi dostawcy mają obowiązek stosować wyłącznie zarejestrowane środki ochrony oraz nawozy w ściśle określonych ilościach. Ten początkowy etap kontroli jest niezwykle istotny i skrupulatnie przez nas monitorowany, ponieważ uważamy, że proces produkcji rozpoczyna się już na polu. Jeżeli surowiec spełnia wymagane kryteria, w dalszej kolejności następuje odpowiednio: oczyszczanie, mycie, krojenie, blanszowanie, suszenie gorącym powietrzem, końcowa selekcja, pakowanie oraz ważenie.

Gotowy produkt pakowany jest w papierowe worki lub kartony z foliową wkładką, o pojemności od 8 do 25 kg produktu netto, a także w „big-bagi”, w zależności od wymagań klienta.



Przed wysyłką zamówienia każda partia podlega dodatkowej kontroli. Podczas takiego badania sprawdzane jest czy produkt nie odbiega od wymaganych standardów, tzn. czy posiada właściwy smak, barwę, rozdrobnienie oraz czy nie jest zanieczyszczony. Tylko te partie suszu, które pozytywnie przejdą ostateczną kontrolę, są dopuszczane do sprzedaży.

Dzięki systematycznej inspekcji na każdym etapie produkcji gwarantujemy, że wyprodukowany susz spełnia standardy oraz wymogi prawa żywnościowego Unii Europejskiej.

Produkty, które nie były blanszowane w czasie procesu produkcyjnego, mogą być wysterylizowane parowo na życzenie klienta.
SedexUnijne logo produktów ekologicznychKosherTUVFSSC_22000
Suszarnia Warzyw Jaworski Spółka Akcyjna Spółka Komandytowa | Jaworski Vegetable Drying Plant
Realizacja: Progressiva
Wszelkie prawa zastrzeżone © 2017