
Suszenie warzyw
Suszenie powietrzem jest procesem w którym, poprzez działanie gorącego powietrza, bez użycia środków chemicznych, ze świeżych warzyw odparowana zostaje woda do poziomu zapewniającego im trwałość. Jest to tzw. dehydratacja.
Susze warzywne mają zbliżoną zawartość soli mineralnych i witamin do warzyw świeżych.
Zasada suszenia produktów należy do najstarszych i najpopularniejszych metod konserwowania produktów.
Susze warzywne mają zbliżoną zawartość soli mineralnych i witamin do warzyw świeżych.
Zasada suszenia produktów należy do najstarszych i najpopularniejszych metod konserwowania produktów.
- zobacz więcej: przebieg procesu suszenia warzyw




Suszarnia Warzyw Jaworski Spółka Akcyjna Spółka Komandytowa | Jaworski Vegetable Drying Plant
Realizacja: Progressiva
Wszelkie prawa zastrzeżone © 2019
Realizacja: Progressiva
Wszelkie prawa zastrzeżone © 2019